Een auto leasen was vroeger alleen voor de zakelijke rijder weggelegd. Tegenwoordig is het ook mogelijk om als particulier een auto te leasen. Voor een vast bedrag per maand kun je voordelig een nieuwe auto leasen. De afgelopen vijf jaar wordt er steeds vaker gekozen voor private lease ten opzichte van het kopen van een nieuwe auto.

Wat houdt private lease in

Private lease betekend kortgezegd als particulier een auto leasen. Je hebt niet te maken met bijtelling zoals bij zakelijk leasen, maar rijdt voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Het bedrag dat je maandelijks betaald voor je private lease auto zit alles inbegrepen.  Afschrijving, verzekering, wegenbelasting, pechhulp, vervangend vervoer, schadeherstel, reparatie en onderhoudskosten zijn inbegrepen in het leasebedrag.

De voordelen van een private lease auto

Het leasen van een auto als particulier kent vele voordelen. De belangrijkste op een rijtje:

  • Je weet iedere maand precies waar je aan toe bent.
  • Je hoeft geen spaargeld te investeren in de aanschaf van een auto.
  • Geen onverwachte kosten, alles is namelijk inbegrepen in het maandbedrag dat je betaald.
  • Je rijdt in een moderne auto die voorzien is van alle hedendaagse snufjes.
  • Pechhulp is inbegrepen in je leasebedrag.

Hoe wordt het maandbedrag berekend?

De hoogte van het bedrag dat je maandelijks betaald voor je private lease auto wordt berekend op basis van verschillende factoren. Het type auto wat je kiest is hier natuurlijk de belangrijkste factor in. Een Citroën C1 is uiteraard vele malen goedkoper dan een Tesla Model 3. Heb je een auto gevonden, dan moet je voor jezelf bepalen hoeveel kilometers je verwacht te gaan rijden per jaar. De kilometerbundels waar je veelal uit kunt kiezen zijn 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000 of 35.000 kilometer. Hierbij geldt hoe groter de kilometerbundel hoe duurder het leasetarief per maand zal zijn. Als laatste stap bepaal je voor je zelf voor welke periode je een private leasecontract wilt aangaan. De meest voorkomende periodes zijn 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. Hoe langer de looptijd van je leasecontract is des te voordeliger de private lease auto zal zijn.

Hoe vind je de beste private lease aanbieding

Er zijn inmiddels enorm veel leasemaatschappijen die private lease aanbieden. Het is lastig om het overzicht te houden en de beste keuze te maken. Vergelijkingswebsite Mijnprivatelease.com vergelijkt gerenommeerde leasemaatschappijen en zet alles voor jou op een rijtje. Je kunt eenvoudig aangeven wat je maximale maandelijkse budget mag zijn en je ziet in één overzicht alle private lease auto’s die passen binnen jouw budget. Tevens kun je zien welke leasemaatschappijen deze auto’s aanbieden en wat de prijsverschillen zijn. Zo weet je altijd zeker dat je de beste private lease aanbieding vindt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.