Fietsen naar het werk heeft talloze voordelen voor de gezondheid. Het is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je krijgt lichamelijk beweging en het is goed voor de doorbloeding en vetverbranding van je lichaam. Je slaapt beter, verbetert je weerstand en voorkomt ziektes.

Daarnaast werkt fietsen ontspannend en stress verlagend. Omdat je je hoofd laat rusten. Geniet van de training en wat je zintuigen ook doen. Maar ook door de chemische processen van de hersenen. Je voelt je vrolijker en gemotiveerder doordat je hersenen meer serotonine en dopamine aanmaken. En je voelt je minder gestrest door de aanmaak van endorfine.

De perfecte manier om het juiste middelpunt voor je werk of thuis te creëren. Wil je je medewerkers naar het werk zien fietsen omdat ze daar fit van worden? Die kun je stimuleren met fietscampagnes als. Goede imago voor je bedrijf en minder ziekverzuim wat nog is mooi dat indirect reclame is voor je bedrijf als je werknemers met werkkleding en werkschoenen naar werk fietsen.

Het is zo makkelijk om ’s ochtends op weg naar je werk in de auto te springen, maar fietsen is zoveel leuker en gezonder. Onderweg maken uw medewerkers iets mee. Daarnaast is fietsen niet alleen gezond, maar ook milieuvriendelijk en helpt het om parkeer- en fileproblemen op te lossen.

 Enkele voordelen van fietsen naar werk

  1. Als uw medewerkers met de fiets komen, bespaart u parkeerplaatsen voor klanten.
  2. Fietsend personeel bevordert het duurzame imago van uw bedrijf.
  3. Fietsen is gezond. Uw medewerkers komen veel beter naar kantoor.
  4. Minder auto’s op de weg betekent minder files en dus een beter milieu.

Stimulansen om te fietsen

Maar om uw werknemers te laten fietsen, moet u ze als werkgever stimuleren. Dat kan via een van de vele fietsacties. Zoals een landelijk fietsplan of fietspunten. Overleg met je medewerkers welke fietscampagne voor jou het beste werkt. Opvallende werkkleding kopen? Bekijk eén van de vele mogelijkheden werkschoenen.com

Over de auteur

Gerelateerde berichten