Sinds kort heb je een nieuwe hobby en stap je iedere week op de racefiets om de Nederlands landschappen te trotseren. Voor jou is het een nieuwe uitdaging waarin je steeds je eigen persoonlijk record probeert te verbreken. Hoe vaker je gaat racen, des te serieuzer je het aanpakt. Daarom is het voor jou de tijd om op zoek te gaan naar goede fietskleding. Niet alleen om comfortabel en veilig de weg op te gaan, maar ook omdat het er gewoonweg professioneel uitziet.

Wat heb je nodig als je op de racefiets stapt en wat is een goede fietskledingwinkel waar je je volledige sportoutfit koopt? In deze blog bespreken we de attributen die je absoluut nodig hebt tijdens je tocht op de racefiets.

De belangrijkste kledingstukken voor jouw fietsoutfit

Je hebt nu een paar mooie fietstochten gemaakt, maar omdat je nog geen fietsoutfit hebt, moest je het doen met een T-shirt en een voetbalbroekje. Op zich kom je in die kleding ook wel vooruit, maar je hebt al wel gemerkt dat het niet een ideaal outfit is als je snelheid probeert te maken of als je een lange fietstocht aflegt. Wat is dan wel een outfit dat je in een goede fietskledingwinkel koopt?

  • De basis van een goed fietsoutfit zit in de fietsbroek en het -shirt. Een basic shirt dat nauw aansluit zorgt voor een lagere weerstand bij een harde wind. Het shirt vangt geen wind op, waardoor je gemakkelijker vooruitkomt. Heb je een shirt van goed materiaal, dan is die te dragen bij een temperatuur van 15 graden, maar ook op een hete dag waarbij het kwik de 30 graden aantikt. Is het nog kouder zoals in deze tijd van het jaar, maar wil je nog steeds op de fiets stappen? Dan kun je een extra ondershirt dragen met lange mouwen dat je aantrekt onder je fietsshirt.
  • Behalve een goed zittend shirt is een fietsbroek belangrijk tijdens het racen. Op een racefiets zit je vaak naar voren gebogen, wat je na een lange tocht wel verneemt in je achterwerk. Een goede fietskledingwinkel verkoopt daarom fietsbroeken met een extra dikke laag in het billengebied, zodat je wat comfortabeler op je zadel zit. Daarnaast is de lengte van de fietsbroek belangrijk, in de eerste plaats om je goed warm te houden zonder oververhit te raken. Maar ook is het prettig als je broekje tijdens het fietsen niet omhoog kruipt zodat je met je huid langs het fietszadel schuurt.
  • Heb je al risico genomen door zonder fietshelm aan je race te beginnen? Dat is behoorlijk gevaarlijk, want een valpartij bij een hoge snelheid kan nare gevolgen hebben. Investeer daarom in een stevige helm die de schade na een ongeval beperkt. Bij de helm koop je bovendien een goed zittende bril die ervoor zorgt dat je tijdens een snelle race geen vliegjes of vuil in je ogen krijgt.
  • Als je gaat racen, dan is een hoge snelheid een van de belangrijkste doelen. Je wilt telkens een tempo hoger gaan. Of je wilt je uithoudingsvermogen testen en een zo lang mogelijke tocht afleggen in een vast tempo. Om ervoor te zorgen dat je tijdens het snelle trappen stevig op je fiets zit, zonder dat je voeten van de trappers vliegen, zijn fietsschoenen een goede investering. Onder de fietsschoen zit een kliksysteem waardoor je je voeten gemakkelijk vastmaakt aan de trapper. En moet je plots afremmen, dan ben je met één beweging weer losgemaakt van de trapper.

Wat is een goede fietswinkel waar jij je complete outfit scoort?

Je weet nu wat de belangrijkste onderdelen zijn die je wilt kopen om te transformeren in een professionele wielrenner. Met de juiste kledingstukken maak je het jezelf niet alleen comfortabeler, je gaat ook beter presteren. Zoek daarom een goede winkel waar je je onderdelen koopt. Wil je weten wat een goede fietskledingwinkel is, doe dan online onderzoek naar de winkels bij jou in de buurt. Door te kijken naar productrecensies en bedrijfsreviews krijg je een concreet beeld van de kwaliteit en service die in een goede fietskledingwinkel wordt geleverd.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.